Guo Shu Cup 2013

Zondag 26 mei werd de jaarlijkse (met uitzondering van vorig jaar) Guo Shu Cup gehouden in de sporthal de Pijp in Amsterdam. De Guo Shu Cup is een internationale competitie voor traditionele kung fu georganiseerd door Sifu Henny Eleonora van Liu He Men Amsterdam. 

Het voornaamste doel is om de traditionele kung fu te promoten. Daarvoor werd traditiegetrouw speciale gasten uitgenodigd waaronder filmsterren als Gordon Liu (in 2010 en 2011) en Chen Kuan Tai (2011) maar ook diverse oude Kung Fu meesters uit China zoals grootmeester Zhang Shao Fu (in 2011).

Ook dit jaar werden verschillende gasten uitgenodigd waaronder grootmeester Ma Shu Shen (Shao lin Liu He Men), Zhang Min Juan (Leerling van grootmeester Zhang Shao Fu) uit China en Philip Sahagun uit Amerika (Tina Turner Tour, K-Star). 

De competie werd gestart met drum,  leeuwendans en drakendans. Nadat de juryleden waren voorgesteld kon de strijd beginnen.Namens de Noordelijke kung fu stijl Liu He deed ook Song Hieng Hau mee. In de categorie korte wapens pakte hij zilver. Ook in de categorie lange wapens werd een zilveren plak behaald. De handvorm was goed voor een gouden medaille. Samen met zijn kung fu broertje Miroslav Windhouwer speelde hij een dubbelspel en ook dat leverde goud op. Tot slot mocht hij ook de beker in ontvangst nemen voor beste allround in de categorie 4+ ervaringjaren.


Een mooi resultaat en een prachtige dag voor de traditionele Kung Fu!

Voor meer foto's zie HIER