Tai Chi/ Qi Gong

Tai Chi:

Tai Chi kenmerkt zich door langzame, vloeiende, zachte bewegingen. De bedoeling is om zo ontspannen mogelijk te bewegen maar niet slap. De geest hoort kalm te zijn zodat de intellectuele en psychische belasting verdwijnt. 


Het doel is bewust te zijn van ons lichaam door middel van innerlijk zien, horen en voelen. Op die manier leren we ons lichaam kennen om vervolgens ons te verlossen van al de spanningen van het dagelijks leven. 
Naarmate die spanning afneemt, maken we ons geest helder en het lichaam gevoeliger.

De harmonisatie van lichaam, geest en ademhaling is het begin van een eindeloos leerproces naar een gebalanceerd bestaan, beter bekend als het “Ying Yang” principe.

Voordelen:

- Verbeteren balans, kracht v/d benen, flexibiliteit, coördinatie
- Bewustwording van het lichaam
- Opheffen van spanningen, helder maken van de geest
- Verbetering van de energiehuishouding

Indien u interesse heeft, kunt u alvast aanmelden voor een proefles. U kunt dan een mail sturen naar hawkie79@hotmail.com of bellen naar 0652637331.
Onze reguliere lessen zijn op de woensdagavond en de zaterdagochtend (zie bij lestijden). Daarnaast bieden wij ook een introductie cursus Tai Chi van 10 lessen voor een gereduceerd tarief van 75,- euro.

Er wordt lesgegeven in de traditionele 108 Yang stijl Tai Chi volgens de lijn van Grootmeester T.Y. Pang.

Qi Gong:

Het beoefenen van Qi Gong heeft als doel het versterken  van de innerlijke energiehuishouding door het activeren van de Qi stroom. Door regelmatig de Qi Gong bewegingen te beoefenen samen met een diepere ademhaling worden meridianen geactiveerd en blokkades opgeheven. 
Qi Gong heeft een zeer positieve werking voor de mentale en de fysieke gezondheid zowel preventief als curatief.


Voordelen:

- Het ontwikkelen van een scherp bewustzijn
- Meer innerlijke rust en ontspanning
- Verhoging van je alertheid en het concentratievermogen
- Je voelt je vitaler


De Qi gong wordt geïntegreerd met de Tai Chi lessen op woensdagavond of de zaterdagochtend (zie lestijden)
De cursus bestaat uit 10 lessen en wordt 1 of 2 keer/week gegeven in de ochtenden (dinsdag, woensdag of vrijdag). De kosten voor de cursus bedragen 100,- euro voor 10 lessen. 

Indien u interesse heeft voor de cursus, kunt u alvast aanmelden voor een proefles/introductie les. U kunt dan een mail sturen naar hawkie79@hotmail.com of bellen naar 0652637331. U kunt dan ook aangeven welke dag u het beste schikt. Als we genoeg aanmeldingen hebben, brengen we u op de hoogte en starten we met de cursus.