Kung Fu Jeugd

Kung Fu School Xin Yi geeft ook lessen voor kinderen vanaf 5 jaar. Jongens en meisjes trainen gezamenlijk in twee aparte leeftijdsgroepen (5–8 jaar en 9–14 jaar).

We bieden een trainingsprogramma aan waarbij kinderen bewust worden van hun eigen lichaam en geest. De nadruk zal in de eerste instantie liggen op een verbetering van de coördinatie, lenigheid, houding en balans. Daarnaast gaat het om het verbeteren van de mentale weerbaarheid en zelfvertrouwen.

De kinderen leren wat respect is naar elkaar en dat hard werken wordt beloond. Aangezien we een traditionele Kung Fu school zijn, hoort daar ook een stukje Chinese traditie en cultuur bij.

Tijdens de training zal veel aandacht besteedt worden aan de persoonlijke begeleiding. Ook de ouders worden hierbij nauw betrokken.

De kinderen maken spelenderwijs kennis met de basisstanden en –schoppen, sprongtechnieken, grondoefeningen, handvormen, partner-oefeningen en wapens.

Afhankelijk van de vooruitgang en zelfdiscipline van het kind is er de mogelijkheid om examens af te leggen. Om de motivatie nog meer te vergroten, kunnen de kinderen in overleg met de ouders participeren aan demonstraties en competities.

Voor meer foto's zie HIER